Biografie

mijzelf-kopie-300x148Ik ben Ria Stelling en ik woon in het dorp Hierden. In 2000 ben ik begonnen met schilderen, mijn voorkeur gaat uit naar dierportretten. Ik schilder meestal realistisch en gebruik bij voorkeur acrylverf.

Dieren van het platteland en in mijn directe omgeving doen mij wat. Ik kan ze niet zomaar voorbij lopen, zonder ze te observeren en vast te leggen met mijn camera.
Om voor een goede compositie in sloten te moeten liggen vind ik geen probleem! Ik beleef er veel plezier aan om ze daarna te vereeuwigen op doek, waarbij ik extra aandacht schenk  aan de ogen en de blik van het dier. Meestal dienen alleen mijn eigen foto’s als voorbeeld voor mijn schilderijen, zo blijft elk schilderij uniek.

Een enkele keer experimenteer ik en maak kleurrijke schilderijen van b.v. koeien, waarbij ik ervoor zorg dat de koe en de blik met haar specifieke houding herkenbaar blijft. Dieren schilderen…hun ogen en blik ‘vangen’ … daar ga ik voor! Ook honden, katten, koeien, schapen, geiten, varkens, kippen, hanen en paarden worden door mij vastgelegd en soms is er een uitstapje naar wilde dieren.

Heel af en toe zijn het andere onderwerpen zoals bloemen, landschap, stilleven of portretten. (b.v. Koning Willem Alexander, die in de raadzaal van de gemeente Aa en Hunze terecht is gekomen!)

Ik schilder bijna dagelijks en experimenteer nog veel om andere technieken te ontdekken.

Comments are closed.