Biografie

mijzelf-kopie-300x148Ik ben Ria Stelling en ik woon in het mooie Drentse dorp Annen. In 2000 ben ik begonnen met schilderen, mijn voorkeur gaat uit naar dierportretten. Ik schilder meestal realistisch en gebruik graag acrylverf. Dieren van het platteland en in mijn directe omgeving doen mij wat. Ik kan ze niet zomaar voorbij lopen, zonder ze te observeren en vast te leggen met mijn camera.

Om daarvoor in sloten te moeten liggen vind ik geen probleem! Ik beleef er veel plezier in om ze daarna te vereeuwigen op doek, waarbij ik extra aandacht schenk  aan de ogen en de blik van het dier. Ik gebruik alleen mijn eigen foto’s als voorbeeld voor mijn schilderijen, zo blijft elk schilderij uniek.

Een enkele keer experimenteer ik en maak kleurrijke schilderijen van b.v. koeien, waarbij ik ervoor zorg dat de koe en de blik met haar specifieke houding herkenbaar blijft. Dieren schilderen…hun ogen en blik ‘vangen’ … daar ga ik voor! Ik schilder bijna dagelijks en experimenteer nog veel om nieuwe technieken te leren.

Comments are closed.